topmenu

 

De gezondheid van onze examenkandidaten staat voor ons voorop. Om die reden willen we elke examenkandidaat verzoeken om een mondkapje te dragen bij het afleggen van een examen. Naast de andere maatregelen, die hieronder opgesomd staan, doen wij er alles aan om het afnemen van de examens zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Wat kan jij doen?

 1. Heb je symptomen van het virus, blijf dan thuis. De toezichthouder heeft de bevoegdheid je te weigeren indien je symptomen vertoond.
 2. Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog;
 3. Houdt te allen tijde anderhalve meter afstand van elkaar.  Het aantal examenplekken is hierop aangepast;
 4. Voorkom fysiek (direct of indirect) contact;
 5. Draag een mondkapje als je naar binnen komt. In de zaal of in de examenruimte mag je het mondkapje pas weer af doen. Verlaat je de ruimte, dan doe je het mondkapje weer op. Het mondkapje dien je zelf te verzorgen.
 6. Volg de speciaal daarvoor aangemerkte looppaden;
 7. Volg aanwijzingen van medewerkers altijd op!

Wat doen wij?

 1. Na ieder examen wordt de toetsplek (toetsenbord, scherm, muis, rekenmachine, bureau, armleuningen e.a.) en de kluissleutel of het codescherm van de kluis gereinigd;
 2. Na ieder examen worden oppervlaktes/materialen van algemeen gebruik gereinigd (bijvoorbeeld deurklinken);
 3. Bij het uitlenen van hulpmiddelen worden deze na afloop gereinigd en/of er worden handschoenen uitgereikt aan de kandidaten indien reinigen niet mogelijk is;
 4. Er wordt te allen tijde handzeep en/of desinfecterende middelen aan de kandidaten ter beschikking gesteld op de locatie;
 5. Na gebruik van de toetsruimte wordt de toetsruimte in zijn geheel gereinigd.

Wat zijn de maatregelen in de harde lockdown vanaf dinsdag 15 december 2020 betreffende de examens van de Publieksacademie?

 • Theorie examens vallen onder de uitzondering regeling en kunnen dus doorgaan op de COEL locaties.
 • De meeste COEL locaties blijven open. Als een locatie sluit, worden de kandidaten geïnformeerd door EAB.
 • Mensen die niet willen kunnen zelf tot een dag voor examen gratis omboeken.

COEL volgt de berichtgeving vanuit het RIVM en de overheid nauwlettend. Zij hebben contact gehad met de diverse organisaties waarvoor zij examens verzorgen. Volgens andidaten beperkt blijft.