topmenu

Examendata, Examenprijzen en Examenlocaties

De NVVB PublieksAcademie is vanmiddag op de hoogte gebracht van het feit dat het Examenadviesburo met ingang van dinsdag 7 april weer examens gaat afnemen. De meeste COEL toetslocaties gaan open en worden verplicht om maatregelen door te voeren om aan de RIVM richtlijnen te kunnen voldoen. Klik hier voor meer informatie en over de maatregelen in onze Nieuwsbrief.


De modules van de PublieksAcademie worden – op een enkeling na – afgesloten met een examen. Aan de meeste modules is een bepaalde examenvorm toegekend. Bij de informatie over de specifieke module kun je de toegekende examenvorm vinden. Dan weet je of je je moet voorbereiden op een examen met gesloten vragen, open vragen, een praktijkopdracht of misschien zelfs wel een vaardigheidsexamen tijdens de training.

Om deel te kunnen nemen aan een NVVB-examen dient de kandidaat bij één van de opleidingsinstituten of specifiek aangestelde opleidingsinstellingen een module gevolgd te hebben of een gehonoreerd verzoek tot vrijstelling hiertoe te hebben gekregen van de NVVB. 

Data & locaties
Diverse examens kunnen het hele jaar door worden afgenomen op tal van locaties door het land. De NVVB beschikt via haar partner, het Examenadviesbureau, over ruim 30 examencentra, verspreid over de verschillende provincies. Bij de inschrijving voor het examen kun je zelf de examenlocatie, datum en tijdstip kiezen. Klik hier voor de actuele examenlocaties. De locaties voor de vaardigheidsexamens zijn gelijk aan de trainingslocaties en vinden tijdens de vaardigheidstraining plaats (met betrekking tot de modules ID-fraude).

Prijzen examens (prijspeil januari 2018)

 • Theorie-examens
  Gesloten vragen examen: mbo-4 modules € 169,- exclusief btw en voor hbo modules € 189,- exclusief btw. 
 • Praktijkopdrachten
  Praktijkopdracht op examenafnamelocatie: € 325,- exclusief btw.
 • Vaardigheidsexamen
  De kosten van het vaardigheidsexamen voor de module Dienstverlening zijn inbegrepen in de opleidingskosten voor deze module.
 • Vaardigheidsexamen module Adviesrapporten en beleidsvoorstellen
  Examen gecombineerd met een praktijkopdracht: € 525,- exclusief btw. Hetzelfde tarief geldt voor een herexamen.
 • Herkansingen
  Voor herkansingen geldt dezelfde prijs als voor het reguliere examen. Behalve voor het herexamen van de vaardigheidsmodule Dienstverlening.
  Deze kost € 200,- exclusief btw. Voor de modules waarbij het examen al in de opleidingskosten is verwerkt, staat de prijs van de herkansing bij de specificaties van de module vermeld.

Wanneer de werkgever de factuur voor het examen betaalt kun je dit aangeven bij de inschrijving voor het examen via de tenaamstelling van de factuur.

Examens van de modules ID-fraude
De kosten van de theorie-examens en/of praktijkopdrachten van de modules gericht op identiteitsfraude zijn gelijk aan de kosten van de theorie-examen en praktijkopdrachten van alle overige modules. Kosten voor herkansingen van theorie-examen(s) en/of praktijkopdracht zijn ook gelijk aan bovengenoemde prijzen voor de overige modules.

De kosten van een (de) vaardigheidsexamen(s) zitten bij de moduleprijs inbegrepen. Een herkansing vaardigheidsexamen zit niet bij de moduleprijs inbegrepen. Een herkansing vaardigheidsexamen (per onderdeel) kost per 1 januari 2018 € 200,- exclusief btw.

De theorie-examens en/of de praktijkopdrachten op een examenafnamelocatie kunnen het hele jaar door worden afgenomen op tal van locaties door het land. De NVVB beschikt via haar partner, het Examenadviesbureau, over ruim 30 examencentra, verspreid over de verschillende provincies. Bij de inschrijving voor een dergelijk examen kun je zelf de examenlocatie, datum en tijdstip kiezen. Klik hier voor de actuele examenlocaties.

De data en locaties van de vaardigheidsexamens die behoren tot een vaardigheidstraining, zijn gelijk aan de trainingsdata en –locaties van de module.

Dyslexieverklaring
Een kandidaat met dyslexie dient voorafgaand aan het examen aan de PublieksAcademie een verklaring te overleggen, waaruit blijkt dat hij/zij recht heeft op extra tijd (een dyslexieverklaring). Stuur de verklaring per mail naar publieksacademie@examenadviesburo.nl