topmenu

Identiteitsmanagement

Identiteitsmanagement is een leidend thema voor de toekomst op gebied van Burgerzaken. Het is van belang voor een moderne, veilige en adequate dienstverlening. De bescherming van de privacy van burgers moet immers gewaarborgd kunnen worden en informatievoorziening op dit thema moet altijd nauwkeurig worden afgewogen. Daarom kun je op het thema Identiteitsmanagement een specialistisch diploma behalen.

Identiteitsmanagement
Naast de fysieke identiteit bestaat er inmiddels ook een digitale identiteit. Een koppeling tussen beide is noodzakelijk, maar vooralsnog is die er niet. De NVVB streeft naar één identiteitsprotocol voor de gehele overheid. Dit houdt in dat de identiteit door de overheid eenmalig en eenduidig wordt vastgesteld, zowel fysiek als digitaal. Het is belangrijk dat alle overheidsonderdelen dit op dezelfde manier vastleggen. Bij dit thema horen onder andere modules als Nederlandse reisdocumenten, Rijbewijzen en Identiteit & identiteitsdocumenten (I, II en III).

Specialistisch diploma
Voor een specialistisch diploma moet je de vastgestelde modules en punten behalen. Voor Identiteitsmanagement is het vastgestelde aantal punten 25 op mbo-4 werk- en denkniveau en 39 op hbo werk- en denkniveau. Je doet bij elk specialistisch diploma óók een vaardigheidsmodule.

In het overzicht kun je precies zien welke modules en punten bij de specialismen horen en wat je nodig hebt voor een diploma.