topmenu

Laat je niet om de tuin leiden

Wil jij weten hoe je herkent als mensen een ander adres opgeven dan waar zij echt wonen? Het is belangrijk om dat te onderkennen. Immers, mensen kunnen anders ten onrechte toeslagen of uitkeringen aanvragen. Maar hoe signaleer je dat en hoe ga je met adresfraude om? De module Adresonderzoek & adreskwaliteit I geeft je handvatten om aan de slag te gaan.

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
Module Adresonderzoek & adreskwaliteit I (M14)

Weet je wat het een student oplevert als hij thuis woont, maar ingeschreven staat bij zijn oma die dicht bij de hogeschool woont? Wist je dat je bij een briefadres extra op adres(gerelateerde)fraude moet letten? Weet je wat schijnbewoning is en hoe je een huisbezoek voorbereidt?

In deze module leer je daar alles over en praktijkvoorbeelden staan hierbij centraal. Vanuit veel voorkomende en herkenbare cases maak je mee hoe adres(gerelateerde) fraude wordt gebruikt om er beter van te worden of te verdwijnen voor instanties. Je leert risicoprofielen kennen en wat daarbij komt kijken, hoe je een adresonderzoek opzet en uitvoert, wat de toezichthouder BRP doet en mag, dat soms een ambtshalve handeling nodig is, hoe een protocol huisbezoek eruitziet en waarop je moet letten bij een aangifte van een adreswijziging.

Na deze module kijk je anders en met een wakend oog tegen adressen aan. Je weet wat het gevolg voor de kwaliteit van de BRP is als burgers en adressen niet met elkaar matchen en wat dit betekent voor onterecht uitgekeerde toeslagen of niet-inbare vorderingen.

Studieadvies: Wij adviseren voorafgaand de module Migratie te volgen.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

4 punten (mbo-4 niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement. Als je alle modules binnen dit specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Persoonsinformatiemanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Na het afronden van d module ontvang je een certificaat.

Wil je een mbo-4 diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je het volgende examen boeken:

  • Theorie-examen Adresonderzoek & adreskwaliteit I

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 40 Examenduur 120 minuten Prijs € 169 excl. btw Prijs herexamen € 169 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen