topmenu

Zorg jij goed voor de privacy?

Persoonsgegevens van burgers mogen onder geen beding op straat belanden. De medewerker die werkt met gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) staat voor de taak die privacy te waarborgen. Maar hoe doe je dat op een goede manier? Of als je bijvoorbeeld ook deels vanuit je eigen huis werkt? De module BRP-systematiek zorgt dat jij die veiligheid kan garanderen.

 • Erkend NVVB diploma
 • Aandacht voor vaardigheden
 • Flexibiliteit in scholing
Module BRP-systematiek (H4)

Hoe ga je om met alle gegevens die in de Basisregistratie Personen (BRP) staan? Kun jij de privacy van de burger waarborgen?

Tijdens deze module ga je aan de slag met het informatiebeveiligingsbeleid en informatiebeveiligingsplan. Dus, hoe kun je de informatie die de burger geeft en die jij in de BRP verwerkt beveiligen? Misschien werk je (met deze gegevens) wel vanuit je eigen huis? Hoe kun je dan de privacy waarborgen? En hoe ga je om met de verstrekking van gegevens van de gemeente aan een andere gemeente? Op al deze en nog veel meer vragen krijg je in de module  BRP-systematiek een antwoord.

Studieadvies: Wij adviseren om de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen voorafgaand aan het HBO-examen (praktijkopdracht) van deze module te volgen. De vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen kan vervolgens tegelijk met het examen (praktijkopdracht) van deze HBO-module worden getoetst. Deze combinatie van examinering kan je aanvinken bij de inschrijving voor het examen van de betreffende HBO-module.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

6 punten (hbo niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement. Als je alle modules binnen dit specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Persoonsinformatiemanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een hbo diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 39 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Let op!
Bij deze praktijkopdracht kan tegelijkertijd ook de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen geëxamineerd worden. De kosten voor deze combinatie bedragen €525,- exclusief btw. Deze vaardigheidsmodule heb je nodig om het diploma persoonsmanagement te behalen.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

 • Praktijkexamen BRP-systematiek (onderdeel B)

  Deze module bestaat uit twee examenonderdelen: A en B. Dit examen betreft een praktijkopdracht op de examenlocatie.
  Aantal vragen n.v.t. Examenduur 180 minuten Prijs € 325 excl. btw Prijs herexamen € 325 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen
 • Theorie-examen BRP-systematiek (onderdeel A)

  Deze module bestaat uit twee examenonderdelen: A en B. Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
  Aantal vragen 14 vragen Examenduur 60 minuten Prijs € 189 excl. btw Prijs herexamen € 189 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen