topmenu

De wereld van meestervervalsers

Houd jij je beleidsmatig bezig met identiteiten en identiteitsdocumenten? Dan is deze module echt iets voor jou. Zo leer jij onder andere beleidsmatig en adviesgericht te handelen op het gebied van identiteit en identiteitsdocumenten richting jouw collega’s, het management en het bestuur binnen jouw gemeente.

Schrijf je hier in voor deze module

 • Erkend NVVB diploma
 • Aandacht voor vaardigheden
 • Flexibiliteit in scholing
Module Identiteit & identiteitsdocumenten III (H3b)

Wil je weten welke ontwikkelingen zich voordoen en werk jij vaak met beleidsmatige zaken rondom identiteiten en identiteitsdocumenten?  Dan is deze module voor jou een aanrader.

In deze module ga je aan de slag met het afhandelen van correctieverzoeken van persoonsgegevens, het beoordelen van identiteitsdocumenten en de bijbehorende beveiligingsvereisten en leer je de laatste ontwikkelingen kennen. Het is jouw taak om de verkregen informatie te vertalen naar beleid en adviezen en om collega’s gericht aan te sturen.

Na het volgen van deze module weet jij hoe je beleidsmatig en adviesgericht moet handelen rondom identiteit en identiteitsdocumenten, onder meer richting jouw collega’s, het management en het bestuur binnen jouw gemeente.

Werk jij niet alleen met beleidsmatige zaken rondom identiteiten en identiteitsdocumenten, maar doe jij hier ook onderzoek naar?

Dan volg je voorafgaand aan deze module ook de modules Identiteit & identiteitsdocumenten I (M1a), Brondocumenten (M1b) en Identiteit & identiteitsdocumenten II (H3a).

Studieadvies: Wij adviseren om de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen voorafgaand aan het HBO-examen (praktijkopdracht) van deze module te volgen. De vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen kan vervolgens tegelijk met het examen (praktijkopdracht) van deze HBO-module worden getoetst. Deze combinatie van examinering kan je aanvinken bij de inschrijving voor het examen van de betreffende HBO-module.

 • Duur: tweedaagse klassikale training
 • Lesdagen: verschillende lesdagen. Zie ook het tabje data en locatie.
 • Examens: een theorie-examen en een praktijkopdracht; beiden op een examenafnamelocatie

6 punten (hbo niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Identiteitsmanagement. Als je alle modules binnen dit specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Identiteitsmanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Deze module is los te volgen of als opvolgende module na het behalen van het de modules Identiteit & identiteitsdocumenten I (M1a), Brondocumenten (M1b) en Identiteit & identiteitsdocumenten II (H3a).

Heb je een adviserende en/of beleidsgerichte taak in de backoffice (als Tweedelijner), dan volstaat het volgen van deze module.

Houd jij je echter ook bezig met het onderzoeken van identiteiten en identiteitsdocumenten? Dan volg je deze module na het behalen van de modules Identiteit & identiteitsdocumenten I (M1a), Brondocumenten (M1b) én Identiteit & identiteitsdocumenten II (H3a) (je hebt zowel de vaardigheidsexamens als de theorie-examens van vorengenoemde modules behaald).

Na het afronden van de module ontvang je een certificaat.

Wil je een hbo diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 39 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Burgerzaken.

Let op!
Bij deze praktijkopdracht kan tegelijkertijd ook de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen geëxamineerd worden. De kosten voor deze combinatie bedragen €525,- exclusief btw. Deze vaardigheidsmodule heb je nodig om het diploma identiteitsmanagement te behalen.

Er kunnen zich maximaal 12 deelnemers per training aanmelden. Voor het aanmelden voor de module kan je mailen naar publieksacademie@nvvb.nl

 

Kosten module Identiteit & identiteitsdocumenten III (H3b) - vanaf 1 januari 2018

€ 600,- exclusief btw, inclusief:

 • Reader
 • Toegang tot de tweedaagse klassikale training

Exclusief de volgende examens:

 • Theorie-Examen H3b - deel A (kosten: €189,- exclusief btw)
 • Een praktijkopdracht H3b - deel B (kosten: 325,- exclusief btw)

Kosten herkansing theorie-examen

€ 189,- exclusief btw

Kosten herkansing praktijkopdracht

€ 325,- exclusief btw per praktijkopdracht

Totale kosten

€ 739,- exclusief btw

Voor deze module kun je de volgende examens boeken:

 • Theorie-examen Identiteit & identiteitsdocumenten III (onderdeel A)

  Dit examen bestaat uit één toets (A) en één praktijkopdracht op examenlocatie (B). Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
  Aantal vragen 17 Examenduur 70 minuten Prijs € 189,- excl. btw Prijs herexamen € 189,- excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen
 • Praktijkexamen Identiteit & identiteitsdocumenten III (onderdeel B)

  Deze module bestaat uit twee examenonderdelen: A en B. Dit examen betreft een praktijkopdracht op de examenlocatie.
  Aantal vragen N.v.t. Examenduur 180 minuten Prijs € 325,- excl. btw Prijs herexamen € 325,- excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen