topmenu

Een opleiding voor een Pietje Precies

Gegevens van burgers moeten nauwkeurig worden geregistreerd en goed worden beveiligd. Maar hoe doe je dit? Wil jij zorgen dat alle gegevens bij jou in veilige handen zijn, volg dan deze module Kwaliteitsbeheer. Dan weet jij precies hoe je dit moet doen maar ook hoe je kwaliteitsmetingen kunt uitvoeren. Een opleiding voor mensen die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
Module Kwaliteitsbeheer (H7)

Waar moet je bij het nauwkeurig registreren van gegevens op letten en hoe kun je fouten herstellen?

Kwaliteitsmetingen door middel van audits en steekproeven waarborgen de kwaliteit van de Basisregistratie Personen (BRP).  Deze module gaat dan ook over de beveiliging van informatie door het opstellen van een informatiebeveiligingsbeleid en informatiebeveiligingsplan. Daarnaast komen  ook het uitvoeren van kwaliteitsmetingen en steekproeven en het vertalen van landelijke ontwikkelingen zoals digitalisering van aangiften aan de orde.

Na het volgen van de module kwaliteitsbeheer weet jij alle ins en outs van de BRP.

Studieadvies: Wij adviseren om de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen voorafgaand aan het HBO-examen (praktijkopdracht) van deze module te volgen. De vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen kan vervolgens tegelijk met het examen (praktijkopdracht) van deze HBO-module worden getoetst. Deze combinatie van examinering kan je aanvinken bij de inschrijving voor het examen van de betreffende HBO-module.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

 

8 punten (hbo niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement. Als je alle modules binnen dit specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Persoonsinformatiemanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een hbo diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 39 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Let op!
Bij deze praktijkopdracht kan tegelijkertijd ook de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen geëxamineerd worden. De kosten voor deze combinatie bedragen €525,- exclusief btw. Deze vaardigheidsmodule heb je nodig om het diploma persoonsmanagement te behalen.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

  • Praktijkexamen Kwaliteitsbeheer (onderdeel A)

    Dit examen bestaat uit één praktijkopdracht op examenlocatie.
    Aantal vragen n.v.t. Examenduur 180 minuten Prijs € 325 excl. btw Prijs herexamen € 325 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen