topmenu

Ben jij klaar voor de toekomst?

De gemeentelijke dienstverlening is continu in beweging. Nieuw beleid maar ook technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. De module Landelijke ontwikkelingen leert je meer over de toekomst van jouw vak. Maar het laat ook zien wat de gevolgen van de nieuwe ontwikkelingen voor jou zijn. Kortom, een opleiding die zorgt dat jij de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien.

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
Module Landelijke ontwikkelingen (H8)

Weet jij wat er speelt op het gebied van gemeentelijke dienstverlening en wat de landelijke ontwikkelingen zijn? Hoe ziet de toekomst van jouw vak eruit?

De gemeentelijke dienstverlening is continu in beweging. Of het nu gaat om nieuw beleid en regelgeving of om technologische ontwikkelingen. Deze module zet alle ontwikkelingen die er op dit moment zijn op een rij. Daarmee maakt de module ook inzichtelijk welke gevolgen deze ontwikkelingen hebben voor jouw vak.

Na het volgen van deze module weet je precies wat er speelt, nu en in de nabije toekomst en hoe je daarmee om kunt gaan.

Studieadvies: Wij adviseren om de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen voorafgaand aan het HBO-examen (praktijkopdracht) van deze module te volgen. De vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen kan vervolgens tegelijk met het examen (praktijkopdracht) van deze HBO-module worden getoetst. Deze combinatie van examinering kan je aanvinken bij de inschrijving voor het examen van de betreffende HBO-module.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

6 punten (hbo niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement en het specialisme Identiteitsmanagement. Als je alle modules binnen een specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Persoonsinformatiemanagement of het hbo diploma Identiteitsmanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een hbo diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 39 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Let op!
Bij deze praktijkopdracht kan tegelijkertijd ook de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen geëxamineerd worden. De kosten voor deze combinatie bedragen €525,- exclusief btw. Deze vaardigheidsmodule heb je nodig om het diploma persoonsmanagement of het diploma identiteitsmanagement te behalen.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

  • Praktijkexamen Landelijke ontwikkelingen

    Dit examen bestaat uit één praktijkopdracht op examenlocatie.
    Aantal vragen n.v.t. Examenduur 180 minuten Prijs € 325 excl. btw Prijs herexamen € 325 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 3 dagen voor start opdracht Inschrijven voor dit examen