topmenu

Welke informatie geef je wel en wat niet?

De Basisregistratie Personen (BRP) is een complex item. Burgers vragen om informatie die je vanwege de privacy niet altijd kan geven. Wil jij weten hoe je met gegevens om moet gaan en wat je wel en niet mag verstrekken? Ga dan aan de slag met de module  Persoonsinformatie voorzieningen & privacy zodat jij weet hoe je met privacy om moet gaan.

 • Erkend NVVB diploma
 • Aandacht voor vaardigheden
 • Flexibiliteit in scholing
Module Persoonsinformatievoorziening & privacy (H1)

Weet jij hoe je om moet gaan met het verstrekken van persoonlijke informatie?

Persoonlijke informatie die in de Basisregistratie Personen (BRP) staat kan door de burger worden opgevraagd. Maar dat gaat in verband met de privacywetgeving natuurlijk niet zomaar. In deze module  ga je onder andere met de informatiebeveiliging en het loggen (alles wat je doet vastleggen in en met het systeem) aan de slag. Zo leer je ook welke gegevens je in bijzondere situaties wel en niet mag verstrekken.

Na deze module weet je precies hoe je met de informatie van personen om moet gaan.

Studieadvies: Wij adviseren om de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen voorafgaand aan het HBO-examen (praktijkopdracht) van deze module te volgen. De vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen kan vervolgens tegelijk met het examen (praktijkopdracht) van deze HBO-module worden getoetst. Deze combinatie van examinering kan je aanvinken bij de inschrijving voor het examen van de betreffende HBO-module.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

 

6 punten (hbo niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement. Als je alle modules binnen dit specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Persoonsinformatiemanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een hbo diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 39 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Let op!
Bij deze praktijkopdracht kan tegelijkertijd ook de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen geëxamineerd worden. De kosten voor deze combinatie bedragen €525,- exclusief btw. Deze vaardigheidsmodule heb je nodig om het diploma persoonsmanagement te behalen.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

 • Praktijkexamen Persoonsinformatievoorziening & privacy (onderdeel B)

  Deze module bestaat uit twee examenonderdelen: A en B. Dit examen betreft een praktijkopdracht op examenafnamelocatie.
  Aantal vragen n.v.t. Examenduur 180 minuten Prijs € 325 excl. btw Prijs herexamen € 325 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 3 dagen voor start opdracht Inschrijven voor dit examen
 • Theorie-examen Persoonsinformatievoorziening & privacy (onderdeel A)

  Dit examen bestaat uit één toets (A) en één praktijkopdracht op examenlocatie (B). Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
  Aantal vragen 22 vragen Examenduur 60 minuten Prijs € 189 excl. btw Prijs herexamen € 189 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen