topmenu

Wegwijs in de wereld van burgerzaken

Je bent net begonnen in het boeiende vakgebied Burgerzaken en je bent nog hard bezig om alles een beetje voor beetje te ontdekken. Deze module helpt je helemaal op weg. Na het volgen van de startersmodule weet je heel veel over het werken bij Burgerzaken. En dat maakt je een stuk zekerder.

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
Startersmodule Burgerzaken hbo

Welke afkortingen worden gebruikt bij gemeenten? Wat is het verschil tussen een afschrift en een uittreksel uit de registers van de burgerlijke stand? Wat houdt een adreswijziging in en welke reisdocumenten worden in Nederland gebruikt? Wat  is de rol is van ketenpartners zoals de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) en de IND (Bureau Documenten) binnen de fraudeaanpak?

Als beginnend medewerker in het vakgebied Burgerzaken sta je aan het begin van een hoop stof die je (nog) niet beheerst. Tijdens deze module leer je in een notendop alles wat er komt kijken bij jouw toekomstige werkzaamheden bij Burgerzaken. Kortom, in 5 lesdagen  krijg je in sneltreinvaart alle basiskennis en word je klaargestoomd om vertrouwd aan een mooi vak te beginnen.

Na deze module weet je veel over het werken bij Burgerzaken en ben je bovendien goed voorbereid voor alle overige modules van de PublieksAcademie.

 

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Geen punten op hbo niveau.

Het volgen van deze module is aan te bevelen tijdens de eerste weken van een dienstverband, maar de module is ook interessant voor medewerkers die al enkele maanden in dienst zijn. Als uitgangspunt geldt dat medewerkers die korter dan circa zes maanden in dienst zijn eerst de startersmodule Burgerzaken zouden moeten volgen, vóórdat zij met andere modules binnen de PublieksAcademie starten.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

  • Theorie-examen Startersmodule burgerzaken (hbo)

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 36 vragen Examenduur 70 minuten Prijs € 189 excl. btw Prijs herexamen € 189 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen