topmenu

Verwerk de juiste gegevens

Bij het verwerken van gegevens in het Basisregistratie Personen-systeem komt nog wel het een en ander kijken. Zo heb je te maken met de gegevens die een burger jou aanlevert. Maar je moet ook fouten signaleren en mogelijk corrigeren. De module Systematiek  gegevensverwerking laat geen onderdeel van de persoonslijst onbesproken.

 

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
Module systematiek gegevensverwerking (M4)

De Basisregistratie Personen (BRP) en de Burgerlijke stand zijn de persoonsregistraties bij de afdeling burgerzaken. In deze module gaan we in op hoe de systematiek van de gegevensverwerking van deze registraties is.

Wat is een persoonslijst, hoe wordt een persoonslijst opgebouwd en wat moet er allemaal op een persoonslijst staan? En weet jij wat de Registratie Niet-ingezetenen (RNI) inhoudt?

Dit zijn een paar van de vele vragen die aan bod komen tijdens de module Systematiek gegevensverwerking. Voor persoonsgegevens en de kwaliteit van de Basisregistratie Personen ben je afhankelijk van de burger. Wanneer de burger jou geen goede informatie verstrekt, kun je de informatie niet op de juiste manier verwerken.  Deze module leert je welke verplichtingen de burger heeft bij het geven van deze informatie, welke verplichtingen de burger heeft bij aangiften, maar je krijgt ook inzicht in de opbouw van de persoonslijst en het verwerken van de RNI-gegevens.

Je bent na deze module in staat om in het systeem te registreren, fouten te signaleren en te corrigeren.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

2 punten (mbo-4 niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement. Als je alle modules binnen dit specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Persoonsinformatiemanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een mbo-4 diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

  • Theorie-examen Systematiek gegevensverwerking

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 34 vragen Examenduur 90 minuten Prijs € 169 excl. btw Prijs herexamen € 169 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen