topmenu

Wie schrijft die blijft

Schrijf je regelmatig adviesrapporten, plannen of beleidsteksten? Dan is deze vaardigheidsmodule voor jou een absolute aanrader. Immers, door heldere teksten kan je zorgen dat jouw teksten overtuigend en to the point zijn. Geen wollige teksten maar lekker leesbaar, dat geef jou een voorsprong op je collega’s en zorgt ervoor dat jouw teksten overtuigingskracht hebben.

 • Erkend NVVB diploma
 • Aandacht voor vaardigheden
 • Flexibiliteit in scholing
Vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen (V3)

Wil jij je schrijfvaardigheid en overtuigingskracht verbeteren?

Als jij regelmatig adviesrapporten, plannen van aanpak of beleidsteksten moet schrijven dan is deze module een absolute aanrader.
Tijdens deze praktische module ga je aan de slag met het schrijven van heldere teksten voor zowel het management, bestuur, andere collega’s en burgers. Je leert om overtuigend beleidsplannen en adviesrapporten te schrijven en snel ‘to the point’ te komen.

Na het volgen van deze module is het opstellen van een helder en toegankelijk beleidsvoorstel of adviesrapport voor jou een koud kunstje.

Studieadvies: Wij adviseren om de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen voorafgaand aan het HBO-examen (praktijkopdracht) van deze module te volgen. De vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen kan vervolgens tegelijk met het examen (praktijkopdracht) van deze HBO-module worden getoetst. Deze combinatie van examinering kan je aanvinken bij de inschrijving voor het examen van de betreffende HBO-module.

Let op!
De vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen kan alleen worden geëxamineerd bij het uitwerken van een praktijkopdracht* behorende bij een module van de PublieksAcademie op hbo-niveau. De praktijkopdracht wordt op een examenafnamelocatie uitgewerkt en heeft de vorm van een adviesrapport of beleidsvoorstel.

Let op!
De vaardigheidsmodule Adviesrapporten en beleidsvoorstellen kan niet afzonderlijk worden afgenomen. De kosten voor het afnemen van een examen behorende bij de vaardigheidsmodule Adviesrapporten en beleidsvoorstellen gecombineerd met een praktijkopdracht* zijn €525,- exclusief btw. Wanneer alleen het onderdeel Adviesrapporten en beleidsvoorstellen niet is behaald geldt een tarief van €200,- exclusief btw voor het herexamen. Indien beide onderdelen, de praktijkopdracht en het onderdeel Adviesrapporten en beleidsvoorstellen niet zijn behaald geldt een tarief €525,- exclusief btw.

*Deze module kan alleen geëxamineerd worden bij het uitwerken van een praktijkopdracht behorende tot de modules:

 • Landelijke ontwikkelingen
 • Persoonsregistratie
 • Persoonsinformatievoorziening en privacy
 • BRP- systematiek
 • Kwaliteitsbeheer
 • Adresonderzoek & adreskwaliteit II
 • Identiteit & identiteitsdocumenten III

De kandidaat wordt aan de hand van het beoordelingsformulier dat bij de betreffende praktijkopdracht hoort beoordeeld én aan de hand van een apart beoordelingsformulier voor de vaardigheidsmodule Adviesrapporten en beleidsvoorstellen.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

 

0 punten (hbo), vereiste module om een diploma te behalen.

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement en het specialisme Identiteitsmanagement. Als je alle modules binnen een specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Persoonsinformatiemanagement of het hbo diploma Identiteitsmanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een hbo diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 39 punten en volg de vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

 • Vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen

  Dit examen betreft een praktijkopdracht, op examenafnamelocatie.
  Aantal vragen 1 opdracht Examenduur 180 min Prijs € 200 excl. btw Prijs herexamen € 200 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen