topmenu

Omgaan met conflicten

Goed met mensen omgaan is voor iedereen niet altijd gemakkelijk. Zeker niet als mensen iets van jou verwachten dat je niet kunt geven. Het is dan aan jou om op de juiste toon te blijven praten en het niet uit de hand te laten lopen. De Vaardigheidsmodule Communicatie & conflicthantering biedt hier de juiste handvatten voor.

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
Vaardigheidsmodule Communicatie & conflicthantering (V2)

Weet jij wat je kan verwachten als je bij iemand op huisbezoek gaat om zijn identiteit te controleren?

Voor een juiste registratie in de Basisregistratie Personen (BRP) moet je zeker weten dat het woonadres van een persoon juist is. In sommige gevallen moet een huisbezoek hier definitief uitsluitsel over geven. Tijdens de vaardigheidsmodule Communicatie & conflicthantering tijdens huisbezoeken ga je aan de slag met voorbeeldcasussen waarin je leert wat je kunt verwachten bij huisbezoeken en hoe je een huisbezoek moet voorbereiden. Ook leer je onveilige situaties te herkennen en er vervolgens op de juiste manier mee om te gaan.

Na deze module kun je met een veilig gevoel een huisbezoek afleggen, maar ook de burger adequaat informeren over het vervolg van het huisbezoek en op basis van het huisbezoek een rapport opstellen.

Studieadvies: Wij stellen het verplicht voorafgaand aan deze module de  module Adresonderzoek & adreskwaliteit I (M14) te behalen. Wij adviseren ook voorafgaand de module Identiteit & identiteitsdocumenten I (M1a) te volgen.

 

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Studieadvies: Wij bevelen sterk aan voorafgaand de module Adresonderzoek & adreskwaliteit I te volgen. Wij adviseren ook voorafgaand de module Identiteit & identiteitsdocumenten I te volgen.

Let op: je dient voor het volgen van deze module een account aan te maken via Mijn PublieksAcademie.

0 punten (mbo-4), vereiste module om een diploma te behalen.

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement en het specialisme Identiteitsmanagement. Als je alle modules binnen een specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Persoonsinformatiemanagement of het mbo-4 diploma Identiteitsmanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een mbo-4 diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

 

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Let op: je dient voor het volgen van deze module een account aan te maken via Mijn PublieksAcademie.

Voor deze module ontvang je een bewijs van deelname.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

Geen examens gekoppeld