topmenu

Opleidingen tegengaan ID-fraude Diplomastelsel Burgerzaken NLQF 4

Identiteitsfraude: het komt waarschijnlijk vaker binnen jouw gemeente voor dan je denkt. Als medewerker Burgerzaken ben je kwaliteitsbewaker van de Basisregistratie personen (BRP) en moet je fraude zien te voorkomen. Daarvoor moet je natuurlijk wel weten: hóe voorkom ik fraude? Of nog een stap eerder zelfs: hoe hérken ik fraude? Dat leer je bij de modules tegengaan ID-fraude[1] van de NVVB PublieksAcademie.

Deze identiteitsmodules zijn ontwikkeld door de NVVB in samenwerking met de échte specialisten op dit gebied, zoals de Koninklijke Marechaussee (KMar), Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Afdeling Vreemdelingenpolitie Identificatie en Mensenhandel (AVIM). Deze modules worden dan ook exclusief door de NVVB PublieksAcademie aangeboden vanwege de ter beschikking gestelde vertrouwelijke kennis, kunde en falsificaties ten behoeve van o.a. de vaardigheidstrainingen die daar onderdeel van uitmaken (met goedkeuring vanuit het OM)

[1] Identiteit en identiteitsdocumenten (B1a), Brondocumenten (B1b)  en Identiteit & identiteits- en brondocumenten (S3)

Opleidingsgids NVVB PublieksAcademie tegengaan ID-fraude 2021

Let op! Verloopt jouw B1a (M1a), B1b (M1b) en/of S3 (H3a) certificaat (bijna) of is die al verlopen? Hercertificeer je dan op tijd!
Heb jij een verlopen M1a, M1b en/of H3a certificaat uit 2016, 2017, 2018 of een certificaat behaald in het eerste halfjaar van 2019, zorg dan dat je je vóór juli 2022 laat hercertificeren voor het behalen van een PE (Permanente Educatie)-certificaat van de NVVB PublieksAcademie.

Heb jij een (bijna) verlopen M1a (nieuw B1a) certificaat en eventueel een (bijna) verlopen M1b (nieuw B1b) certificaat en wil jij je PE-certificaat B1a / B1b behalen?

Maak en behaal dan eerst opnieuw het bijbehorende theorie-examen (vanaf 1 januari 2022 B1a en B1b) en vervolgens volg je de Actualiteitendag (hercertificering) van B1a (oude M1a) en eventueel ook die van B1b (oude M1b).

Heb jij een (bijna) verlopen H3a (nieuw S3) certificaat en wil jij je PE-certificaat van S3 behalen? Maak en behaal dan de theorie-examens van B1a, B1b en S3 én volg de Actualiteitendagen van B1a en B1b.

Belangrijk! M1a, M1b en H3a certificaten die behaald zijn in of na juli 2019, dienen binnen de driejaarstermijn te zijn geactualiseerd voor het behalen van een PE-certificaat. Dat wil zeggen dat je in het laatste halfjaar van de driejaarstermijn kan starten met het hercertificeren van jouw certificaat en dus opnieuw het betreffende theorie-examen kan gaan behalen en het de bijbehorende Actualiteitendag kan gaan volgen. Jouw PE-certificaat met een nieuwe driejaarstermijn zal in gaan vanaf de datum dat jouw eerder behaalde certificaat zou verlopen.
Hercertificeer jij je niet op tijd binnen de driejaarstermijn, dan dien je de ID-fraudemodule in zijn geheel opnieuw te behalen (vaardigheidstraining inclusief vaardigheidsexamen(s) en het theorie-examen).

Houd dit dus goed voor jezelf in de gaten!

Vragen? Neem contact op met de NVVB PublieksAcademie via publieksacademie@nvvb.nl of 079-3031725.