topmenu

Huidige diplomalijnen vs nieuwe diplomalijnen na herziening Diplomastelsel Burgerzaken

Oude diplomalijnen versus nieuwe diplomalijnen na herziening Diplomastelsel Burgerzaken – Overgangsperiode t/m september 2022

De oude diploma’s Persoonsinformatiemanagement, Identiteitsmanagement en Burgerzaken Algemeen kunnen tot 1 september 2022 worden behaald. De 'oude' modulecertificaten uit het Diplomastelsel van 2016-2021 blijven drie jaar geldig vanaf het moment dat ze zijn behaald, tot uiterlijk 1 januari 2024 (voor wie eind 2021 nog een certificaat behaalt binnen het oude diplomastelsel van 2016-2021).

Behaalde modulecertificaten binnen het 'oude' Diplomastelsel zijn geldig binnen het herziene Diplomastelsel Burgerzaken. Het is dus mogelijk om met de 'oude' certificaten een diploma te behalen van een diplomalijn binnen het herziene Diplomastelsel Burgerzaken, ook als een module inmiddels is geactualiseerd/aangepast.

Ook blijft het mogelijk om met de modulecertificaten uit het herziene Diplomastelsel Burgerzaken de ‘oude’ diploma’s te behalen tot 1 september 2022. Dit kan omdat in het herziene Diplomastelsel Burgerzaken geen ‘oude’ modules zijn vervallen. Wel zijn enkele losse modules uit het ‘oude’ stelsel in het herziene stelsel samengevoegd. Dit kan gevolgen hebben als niet alle losse modules van de nu samengestelde modules zijn gevolgd. Dit is vooral van toepassing voor de modules M2 (Nederlandse reisdocumenten) en M3 (Rijbewijzen) – samengevoegd tot B2 – en M5 (Afstamming), M6 (Naamrecht), M7 (Huwelijk & geregistreerd partnerschap) en M10 (Overlijden) – samengevoegd en gesplitst naar BS en BRP tot B4a, B4b en B5.

Bekijk hieronder de Overgangs-en vrijstellingsregeling van het Diplomastelsel Burgerzaken en de Grandfatherregeling voor medewerkers met (oude/verlopen) diploma’s (denk ook aan BOBZ, etc) en/of een aantal jaren brede werkervaring binnen het vakgebied Burgerzaken die in aanmerking kunnen komen voor een PE-examen op basis van de Grandfatherregeling om een gemakkelijkere (door)start te maken binnen het Diplomastelsel Burgerzaken om tot een bepaald diploma te kunnen komen.

Overgangs- en vrijstellingsregeling herzien Diplomastelsel Burgerzaken.

PE- en grandfatherregeling binnen het herzien Diplomastelsel Burgerzaken.