topmenu

Uitleg modules en puntentelling

Ben jij als medewerker Burgerzaken of Publiekszaken toe aan verdieping? Of de volgende stap in je carrière? Met de modules van het Diplomastelsel Burgerzaken ontwikkel jij je tot een échte deskundige of specialist op het gebied van dienstverlening.

Voor iedere behaalde module ontvang je een certificaat en een aantal punten waarmee je uiteindelijk ook een NVVB diploma kunt behalen.

Er zijn 6 diploma’s te behalen; een 'diploma Burgerzaken algemeen' op mbo-4 en hbo werk- en denkniveau, een 'specialistisch diploma  Persoonsinformatiemanagement' op mbo-4 en hbo werk- en denkniveau en een 'specialistisch diploma Identiteitsmanagement' op mbo-4 en hbo werk- en denkniveau.
Je kunt dus zelf kiezen of je alleen losse modules wilt volgen die voor jou persoonlijk en jouw werk relevant zijn, of dat je wilt gaan voor een volledig diploma.

Een 'diploma Burgerzaken algemeen' behaal je door een aantal modules naar keuze te volgen die bij elkaar optellen tot voldoende punten voor een diploma: 25 punten op mbo-4 werk- en denkniveau en 39 punten op hbo werk- en denkniveau. Voor een 'specialistisch diploma' moet je de vastgestelde modules en punten behalen. Voor Persoonsinformatiemanagement is het vastgesteld aantal punten 36 op mbo-4 werk- en denkniveau en 53 op hbo werk- en denkniveau. Voor Identiteitsmanagement is het vastgesteld aantal punten 25 op mbo-4 werk- en denkniveau en 39 op hbo werk- en denkniveau. Je doet bij elk algemeen en specialistisch diploma óók een vaardigheidsmodule (op mbo-4 werk- en denkniveau: Dienstverlening (V1) of Communicatie & conflicthantering tijdens huisbezoek (V2) en op hbo werk- en denkniveau: Adviesrapporten & beleidsvoorstellen (V3)). Wij raden je aan om te starten met de modules op mbo-4 werk- en denkniveau, omdat daar de basiskennis in zit, hetgeen je nodig hebt voor de modules op hbo werk- en denkniveau. Wij raden je vervolgens aan om op hbo werk- en denkniveau te starten met de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen voordat je de kennismodules gaat volgen, omdat je deze vaardigheid heel goed kunt gebruiken bij het maken van de examens van de kennismodules op hbo werk- en denkniveau.

Behaalde punten op mbo-4 werk- en denkniveau zijn niet uitwisselbaar voor punten op hbo werk- en denkniveau. Een diploma dient binnen drie jaar te worden behaald met de daarvoor benodigde modules/certificaten. Een certificaat of bewijs van deelname blijft drie jaar geldig.

Een eenmaal behaald diploma blijft altijd geldig. De waarde van het diploma wordt bepaald door de actualiteit van de certificaten die ten grondslag liggen aan het diploma.

Klik hier voor het overzicht met alle modules