topmenu

Hercertificering modules tegengaan ID-fraude

Verloopt jouw B1a (M1a), B1b (M1b) en/of S3 (H3a) certificaat (bijna) of is die al verlopen? Hercertificeer je dan op tijd!

Heb jij een verlopen M1a, M1b en/of H3a certificaat uit 2016, 2017, 2018 of 2019, zorg dan dat je je vóór 30 juni 2023 laat hercertificeren voor het behalen van een PE (Permanente Educatie)-certificaat van de NVVB PublieksAcademie.

Heb jij een (bijna) verlopen M1a (nieuw B1a) certificaat en eventueel een (bijna) verlopen M1b (nieuw B1b) certificaat en wil jij je PE-certificaat B1a / B1b behalen?

Schrijf je dan in voor de Actualiteitendag (hercertificering) van B1a (oude M1a) en eventueel ook die van B1b (oude M1b). En behaal daarna opnieuw het bijbehorende hercertificerings-theorie-examen  B1a en/of B1b.

Heb jij een (bijna) verlopen H3a (nieuw S3) certificaat en wil jij je PE-certificaat van S3 behalen? Volg dan de Actualiteitendagen van B1a en B1b en behaal het theorie-examen van S3 .

Belangrijk! M1a, M1b en H3a certificaten die behaald zijn in of na januari 2020, dienen binnen de driejaarstermijn te zijn geactualiseerd voor het behalen van een PE-certificaat. Dat wil zeggen dat je in het laatste halfjaar van de driejaarstermijn kan starten met het hercertificeren van jouw certificaat en dus de bijbehorende Actualiteitendag kan gaan volgen en opnieuw het betreffende theorie-examen kan gaan behalen. Jouw PE-certificaat met een nieuwe driejaarsstermijn zal in gaan vanaf de datum waarop de actualiteitendag + het theorie-examen opnieuw is behaald.

Hercertificeer jij je niet op tijd binnen de driejaarstermijn, dan dien je de ID-fraudemodule in zijn geheel opnieuw te behalen (vaardigheidstraining inclusief vaardigheidsexamen(s) en het theorie-examen).

Houd dit dus goed voor jezelf in de gaten!

Vragen? Neem contact op met de NVVB PublieksAcademie via publieksacademie@nvvb.nl of 079-3031725.