topmenu

Voor iedereen in de publieke dienstverlening

Elke gemeente wil uitblinken in de publieke dienstverlening; de inwoner snel en vooral goed helpen. Klantgericht zijn, professioneel handelen, dus complete dienstverlening bieden. Als manager wil je een sterk team bouwen, dat beschikt over voldoende kennis, kunde en vaardigheden om de inwoner of de ondernemer zo goed mogelijk te bedienen. Als medewerker wil je jouw werk zo goed en prettig mogelijk kunnen doen.

De NVVB PublieksAcademie is samen met haar partneropleiders dé opleidings- en examenomgeving voor iedereen in de publieke dienstverlening; voor íedere manager en medewerker die de dienstverlening van de gemeente wil optimaliseren en wil werken aan eigen kennis, kunde en vaardigheden.

Verzekerd
Binnen het Diplomastelsel Burgerzaken van de NVVB PublieksAcademie worden door onze partneropleiders diverse modules aangeboden op mbo-4 en hbo werk- en denkniveau. Volledige diplomalijnen, maar ook losse modules, zodat je precies kunt kiezen wat voor jou nodig is. Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vak en je leert door te doen. Wat je ook kiest, met de modules van het Diplomastelsel Burgerzaken ben je altijd verzekerd van:

  • Kwaliteitsgarantie met de modules die je bij onze partneropleiders kunt volgen[1]
  • Kwaliteitsgarantie met het NVVB diploma of certificaat
   Een diploma of certificaat op mbo-4 en hbo werk- en denkniveau dat in het hele land garant staat voor kwaliteit.
  • Nieuwe of beter ontwikkelde competenties door meer aandacht voor vaardigheden
   Vaardigheden zijn net zo belangrijk als kennis en dus zijn er specifieke modules, gericht op ontwikkeling van de benodigde competenties van iedere individuele medewerker of het gehele team.
  • Flexibiliteit in scholing, gericht op je eigen werksituatie
   Door de mogelijkheid om niet alleen een volledige diplomalijn te volgen, maar juist ook te kunnen kiezen voor losse modules die gericht zijn op een specifieke functie of bepaalde ontwikkelpunten, stel je een opleiding op maat samen. Voor elke module kun je een certificaat halen en met meerdere certificaten kun je een diploma behalen.
[1] Met uitzondering van de modules Identiteit & identiteitsdocumenten I (M1a), Brondocumenten (M1b), Identiteit & identiteitsdocumenten II (H3a) en Identiteit & identiteitsdocumenten III (H3b) die je alleen bij de NVVB zelf kunt volgen in verband met de unieke samenwerking met de KMar/IND/AVIM en OM.

 

Voor managers
Welke scholing hebben de medewerkers nodig om het werk zo goed mogelijk te kunnen doen? Hoe wordt leren en ontwikkelen een permanent onderdeel van de reguliere bedrijfsvoering? Het snijden in opleidingsbudgetten, de snelle ontwikkelingen in het vak en de toenemende druk en werkzaamheden, maken het niet altijd gemakkelijk om deze vragen te beantwoorden. De NVVB PublieksAcademie en haar partneropleiders helpen daarbij, met advies, een gespecialiseerd opleidingsaanbod, aantrekkelijke prijzen en scholing op maat voor elke medewerker of het gehele team.

Voor medewerkers
Hoe blijf je op de hoogte van de razendsnelle ontwikkelingen in het vak? Hoe ga je de volgende stap zetten? En hoe ontwikkel jij jezelf, zodat je werk beter en leuker wordt? Kennis is belangrijk om je werk goed te kunnen doen, maar vaardigheden om de inwoner of ondernemer écht goed te helpen zijn minstens even belangrijk. Daarom is in de modules van het Diplomastelsel Burgerzaken niet alleen aandacht voor kennis, maar juist ook voor die belangrijke vaardigheden. Op die manier werk je niet alleen aan het goed invullen van je functie, maar vooral ook aan jezelf en je eigen toekomst.