topmenu

Iedereen die niet in Nederland als ingezetene staat ingeschreven is een niet-ingezetene. In de wet Basisregistratie personen is hier een aparte afdeling aan gewijd, ook wel de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) genoemd. De module 'L1: RNI' is bedoeld voor de medewerkers van een RNI-gemeente die zich bezighouden met de RNI of die nog niet bekend zijn met de opzet en de werking van de RNI. Na het volgen van deze module heeft de medewerker kennis van en inzicht in de werking van de RNI, de rechten van niet-ingezetenen in de RNI, de opbouw van een RNI-persoonslijst, de inschrijving in de RNI, het aanleggen en bijhouden van een RNI-PL, het afwijzen van een inschrijving in de RNI en het verstrekken van gegevens uit de RNI. Wil jij meer weten over hoe de RNI werkt? Schrijf je dan in voor deze module.

 

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
L1 RNI - Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) Niet-ingezetenen zijn personen die korter dan vier maanden in een aaneengesloten periode van zes maanden in Nederland verblijven. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die tijdelijk in Nederland wonen of werken. Of mensen die in Nederland hebben gewoond en die nu in het buitenland pensioen genieten.

In deze korte module ga je aan de slag met alles wat te maken heeft met een RNI persoonslijst, overeenkomsten en verschillen met een PL van ingezetenen. Zo leer je hoe je in de RNI iemand inschrijft, de gegevens bijhoudt en verstrekt. Wat de rol is van de registratiehouder en van ABO’s (aangewezen bestuursorganen) en over brondocumenten in de RNI.

Deze module is verplicht voor RNI loketmedewerkers. Daarnaast zijn RNI loketmedewerkers verplicht om de module B1a: Identiteit en identiteitsdocumenten te behalen. 

 

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je het volgende examen boeken:

  • L1: RNI – theorie (Registratie Niet-Ingezetenen)

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 60 Examenduur 120 min Prijs €179,- (excl. btw) Prijs herexamen €179,- (excl. btw) Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen