topmenu

De regels na overlijden

Als medewerker bij Burgerzaken krijg je ook te maken met overlijden. De melding van overlijden die bij jou binnenkomt, moet je op een goede manier verwerken en registreren. Met de module Overlijden leer je alles over de regelgeving rondom overlijden en lijkbezorging. Maar je leert vooral alle administratieve handelingen op een praktische en efficiënte manier uitvoeren. 

 

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
Module Overlijden (M10)

Zoals een geboorte geregistreerd wordt, wordt ook een overlijden geregistreerd. Het is vanzelfsprekend dat het belangrijk is dat je hierin geen fouten maakt. Tijdens deze module krijg je antwoord op vragen zoals, in welke plaats- en bij wie moet de aangifte van overlijden gedaan worden? Welke verplichtingen zijn er als er aangifte van overlijden wordt gedaan en wat is de termijn van de overlijdensaangifte?

Kortom, je leert alles over de regelgeving rondom overlijden en lijkbezorging. Maar ook leer je het opmaken van een overlijdensakte en een gelofte, en natuurlijk hoe je al deze feiten verwerkt in de BRP.

Studieadvies: Wij adviseren voorafgaand de modules Systematiek gegevensverwerking en Naamrecht te volgen.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

2 punten (mbo-4 niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement. Als je alle modules binnen dit specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Persoonsinformatiemanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een mbo-4 diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

  • Theorie-examen Overlijden

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 20 vragen Examenduur 60 minuten Prijs € 169 excl. btw Prijs herexamen € 169 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen