topmenu

Deze module is bedoeld voor de medewerker Burgerzaken die zich bezighoudt met aangifte van verblijf en adres (inschrijving en hervestiging), adreswijziging (incl. briefadres), vervolginschrijving, vertrek naar het buitenland en verplichtingen van de burger, waaronder het verstrekken van inlichtingen over zijn adres. Na het volgen van deze module heeft de medewerker kennis van en inzicht in de relevante wetgeving en kan hij aangiften van migratie beoordelen en verwerken in de BRP.

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
B7 - Migratie

Migratie houdt in dat iemand van de ene plek naar een andere plek verhuist. Dat is ook precies waar deze module over gaat, alle verhuisbewegingen van burgers en wat daar allemaal bij komt kijken. Want hoe zit het met de wet- en regelgeving met betrekking tot aangiften van adreswijziging, verblijf en adres en vertrek naar het buitenland?

Het draait allemaal om een goede registratie. Als een burger bij jou aan de balie staat, dan word je steeds meer ondersteund door software. Dit betekent dat je extra alert moet zijn om bijvoorbeeld adresfraude te voorkomen. Dit komt in deze module uitvoerig aan de orde. Zo leer je alles over inschrijvingen in de Basisregistratie Personen (BRP) op grond van aangifte van verblijf en adres en hervestiging, adreswijziging (inclusief briefadres), vertrek naar het buitenland, het RNI, PROBAS-meldingen en verplichtingen van de burger, waaronder het verstrekken van inlichtingen.

Na het volgen van deze module weet je precies hoe je met migratievragen om moet gaan.

Studieadvies:

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je het volgende examen boeken:

  • Theorie-examen B7: Migratie (NLQF-niveau 4)

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 55 Examenduur 120 minuten Prijs € 179,- excl. btw Prijs herexamen € 179,- excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen