topmenu

Kun jij een geheim bewaren?

Bij Burgerzaken is het beschermen van privacy tot een ware kunst verheven. Dat moet ook wel want de gegevens die zijn opgeslagen zijn niet voor vreemde ogen bedoeld. In de module Gegevensverstrekking & privacybescherming leer je onder andere hoe en aan wie je wel of niet persoonsgegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) mag verstrekken.

 

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
Module Gegevensverstrekking & privacybescherming (M11)

Weet jij hoe je met persoonlijke gegevens om moet gaan en hoe je iemands privacy moet waarborgen?

Het is jouw taak om de privacy van de burger te beschermen. De burger mag er dan ook van uit kunnen gaan dat jij zorgvuldig met zijn persoonlijke gegevens omgaat. Je mag dan ook niet zomaar gegevens aan derden verstrekken. Toch krijg je in de praktijk vaak te maken met derden die om bepaalde gegevens vragen. In deze module leer je onder andere hoe, en belangrijker nog, aan wie je persoonsgegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) kunt verstrekken óf weigeren. Ook komen in deze module protocollen en de rechten van de burger aan de orde.

Na het volgen van deze module heeft het onderwerp gegevensverstrekking en het beschermen van privacy voor jou geen geheimen meer.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

3 punten (mbo-4 niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement. Als je alle modules binnen dit specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Persoonsinformatiemanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een mbo-4 diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

  • Theorie-examen Gegevensverstrekking & privacybescherming

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 34 vragen Examenduur 90 minuten Prijs € 169 excl. btw Prijs herexamen € 169 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen