topmenu

Ken de weg in het rijbewijsverkeer

Dat roze kaartje oftewel het rijbewijs. Een felbegeerd document. Maar is het allemaal wel zo simpel? Medewerkers van Burgerzaken weten dat er veel komt kijken bij het aanvragen en de afgifte. Wil jij ook alles weten over het aanvragen maar ook over de invordering of inhouding van het roze kaartje? Doe dan de module Rijbewijzen.

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
Module Rijbewijzen (M3)

Ken jij alle regels rondom het rijbewijs?

In jouw werk bij de afdeling Burgerzaken krijg je regelmatig te maken met het aanvragen en afgifte van rijbewijzen. Er zijn echter nogal wat regels en voorwaarden als het gaat om dit roze kaartje. Deze module leert je veel over de regelgeving. Maar ook heel praktische zaken als de verwerking van aanvragen, de afgifte en invordering en inhouding van het rijbewijs komen aan de orde.

Na deze module heeft het rijbewijs voor jou geen geheimen meer.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

2 punten (mbo-4 niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Identiteitsmanagement. Als je alle modules binnen dit specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Identiteitsmanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een mbo diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

  • Theorie-examen Rijbewijzen

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 30 vragen Examenduur 90 minuten Prijs € 169 excl. btw Prijs herexamen € 169 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen