topmenu

Deze module is bedoeld voor de (aankomend) specialist die zich bezighoudt met internationale rechtsfeiten en complexe rechtsfeiten op het gebied van de burgerlijke staat, zoals afstamming, adoptie, erkenning, vernietiging van erkenning, ontkenning ouderschap en gerechtelijke vaststelling ouderschap. Na het volgen van deze module heeft de medewerker kennis van en inzicht in de relevante regels op het gebied van personen- en familierecht, inclusief IPR. De verwerking van deze rechtsfeiten in de BRP komt terug in de module S12: Complexe rechtsfeiten in de BRP. Deze module is een vervolg op en een verdieping van de modules B4a en B4b: Nederlandse rechtsfeiten in de burgerlijke stand.

 • Erkend NVVB diploma
 • Aandacht voor vaardigheden
 • Flexibiliteit in scholing
S5 - Personen- en familierecht + IPR

Wist je dat ongeveer de helft van alle gerechtelijke procedures betrekking heeft op personen- en familierecht?

Iedere burger heeft rechten op het gebied van afstamming, geboorte, huwelijk en echtscheiding. Deze rechten zijn vastgelegd in het personen- en familierecht. Dit rechtsgebied is een onderdeel van het burgerlijk recht. Tijdens deze module ga je aan de slag met deze wetgeving, waarbij ook het internationaalrechtelijk gedeelte aan bod komt.

Studieadvies:

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken

 • Praktijkexamen Personen- & familierecht (onderdeel B)

  Deze module bestaat uit twee examenonderdelen: A en B. Dit examen betreft een praktijkopdracht op de examenlocatie.
  Aantal vragen n.v.t. Examenduur 180 minuten Prijs € 325 excl. btw Prijs herexamen € 325 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen
 • Theorie-examen Personen- & familierecht (onderdeel A)

  Dit examen bestaat uit één toets (A) en één praktijkopdracht (B) op examenlocatie. Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
  Aantal vragen 24 Examenduur 90 minuten Prijs € 189 excl. btw Prijs herexamen € 189 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen