topmenu

Spin in het web van adresfraude

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van adres(gerelateerde) fraude? Hoe signaleer je trends en stel je op basis daarvan risicoprofielen op? Hoe analyseer je mogelijk fraudegedrag in jouw gemeente, zodat jij daar een effectief beleid op kunt ontwikkelen? Na het volgen van deze module ben jij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van adres(gerelateerde) fraude en kun jij met jouw beleidsadvies helpen deze fraude te voorkomen en op te sporen.

 • Erkend NVVB diploma
 • Aandacht voor vaardigheden
 • Flexibiliteit in scholing
Module Adresonderzoek & adreskwaliteit II (H9)

In deze module leer je niet alleen wat de laatste ontwikkelingen zijn, maar ook hoe en waar je zelf op zoek kunt gaan naar nieuwe ontwikkelingen en wat je binnen je eigen gemeente kunt doen om op een efficiënte wijze adresonderzoek te doen om daarmee adres(gerelateerde) fraude te ontdekken of te verminderen. Het vakgebied is nog nieuw, dus dit biedt veel mogelijkheden om je daarin te onderscheiden.

Na het volgen van deze module weet jij hoe je beleidsmatig en adviesgericht moet handelen rondom adresonderzoek en adreskwaliteit, onder meer richting jouw collega’s, het management en het bestuur binnen jouw gemeente.

Studieadvies:

 • Volg eerst de module Adresonderzoek & adreskwaliteit I (M14) in verband met opeenvolgende leerdoelen.
 • Wij adviseren tevens om de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen voorafgaand aan het HBO-examen (praktijkopdracht) van deze module te volgen. De vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen kan vervolgens tegelijk met het examen (praktijkopdracht) van deze HBO-module worden getoetst. Deze combinatie van examinering kan je aanvinken bij de inschrijving voor het examen van de betreffende HBO-module.

 • De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

8 punten (hbo niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement. Als je alle modules binnen dit specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Persoonsinformatiemanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Na het afronden van de module ontvang je een certificaat.

Wil je een hbo diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 39 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

Studieadvies: Wij adviseren voorafgaand de module Adresonderzoek & adreskwaliteit I te volgen.

Let op!
Bij deze praktijkopdracht kan tegelijkertijd ook de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen geëxamineerd worden. De kosten voor deze combinatie bedragen €525,- exclusief btw. Deze vaardigheidsmodule heb je nodig om het diploma persoonsmanagement te behalen.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Kosten module Adresonderzoek & adreskwaliteit II (H9) - vanaf 1 januari 2018

€ 600,- exclusief btw, inclusief:

 • Reader
 • Tweedaagse klassikale training

Exclusief het volgende examen:

 • Praktijkopdracht (H9- deel A) (kosten: € 325,- exclusief btw)

Kosten herkansing praktijkopdracht

€ 325,- exclusief btw

Voor deze module kun je de volgende examens boeken:

 • Praktijkexamen Adresonderzoek & adreskwaliteit II (onderdeel A)

  Dit examen bestaat uit één praktijkopdracht op examenlocatie.
  Aantal vragen n.v.t. Examenduur 180 minuten Prijs € 325 excl. btw Prijs herexamen € 325 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen