topmenu

Aan de slag met bestuursrecht

Bezwaarschriften en verweerschriften. Als je de module Awb & procesrecht hebt gevolgd heeft de Algemene Wet Bestuursrecht geen geheimen meer voor jou. Je leert hoe je bezwaarschriften moet toepassen en aan welke eisen een bezwaarschrift moet voldoen. Maar je leert ook hoe je verweerschriften schrijft. Kortom een boeiende en inhoudelijke opleiding voor mensen die een stap verder willen komen in hun werk.

 • Erkend NVVB diploma
 • Aandacht voor vaardigheden
 • Flexibiliteit in scholing
Module Awb & procesrecht (H6)

Weet jij hoe je de Algemene wet bestuursrecht toe moet passen en hoe je een verweerschrift schrijft? Dat ga je allemaal leren tijdens deze module. Je leert niet alleen dát het mogelijk is om een bezwaarschrift in te dienen, maar ook hoe je dat doet en aan welke eisen dit moet voldoen.

Na deze module kun je bestuursorganen adviseren over ingediende bezwaarschriften en kun je ze ook zelf schrijven.

Studieadvies: Wij adviseren om de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen voorafgaand aan het HBO-examen (praktijkopdracht) van deze module te volgen. De vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen kan vervolgens tegelijk met het examen (praktijkopdracht) van deze HBO-module worden getoetst. Deze combinatie van examinering kan je aanvinken bij de inschrijving voor het examen van de betreffende HBO-module.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

6 punten (hbo niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement en het specialisme Identiteitsmanagement. Als je alle modules binnen een specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Persoonsinformatiemanagement of het hbo diploma Identiteitsmanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een hbo diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 39 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

 • Praktijkexamen Awb & procesrecht (onderdeel B)

  Deze module bestaat uit twee examenonderdelen: A en B. Dit examen betreft een praktijkopdracht op de examenlocatie.
  Aantal vragen n.v.t. Examenduur 180 minuten Prijs € 325 excl. btw Prijs herexamen € 325 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen
 • Theorie-examen Awb & procesrecht (onderdeel A)

  Dit examen bestaat uit één toets (A) en één praktijkopdracht op examenlocatie (B). Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
  Aantal vragen 23 Examenduur 90 minuten Prijs € 189 excl. btw Prijs herexamen € 189 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen