topmenu

Welke nationaliteit heeft u?

Er zijn heel veel manieren waarop iemand een nationaliteit kan krijgen. Aan jou de taak om te benoemen hoe je deze kunt verlenen. Maar je moet ook weten hoe je  een nationaliteit van iemand kan vaststellen. In deze pittige module leer je alle ins en outs over het onderwerp nationaliteit.

 

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
Module nationaliteit (M8)

Wist je dat er diverse manieren zijn waarop iemand een nationaliteit kan krijgen? Dit kan zijn door geboorte, adoptie of erkenning van een kind. En weet jij wat staatloosheid inhoudt?

Het is belangrijk dat jij de wijze kunt benoemen waarop een burger een nationaliteit kan krijgen, hoe je deze kunt verlenen, wat je moet doen bij het verliezen van een nationaliteit en hoe je een nationaliteit vast kunt stellen. Al deze onderdelen komen in deze module inhoudelijk aan de orde.

Na de module ben jij in staat om vreemde en onbekende nationaliteiten te bepalen en vast te stellen. Kun jij allerlei zaken afhandelen die te maken hebben met verzoeken om een nationaliteit, het verlies daarvan en het verwerken van deze rechtsfeiten in de Basisregistratie Personen (BRP).

Deze module is ondergebracht onder mbo 4-niveau, maar bevat ook complexe (juridische) onderwerpen en zal dus extra inspanning met zich meebrengen.

Studieadvies: Wij adviseren voorafgaand de module Systematiek gegevensverwerking te volgen.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

2 punten (mbo-4 niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement en het specialisme Identiteitsmanagement. Als je alle modules binnen een specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Persoonsinformatiemanagement of het mbo-4 diploma Identiteitsmanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een mbo-4 diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

  • Theorie-examen Nationaliteit

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 25 vragen Examenduur 90 minuten Prijs € 169 excl. btw Prijs herexamen € 169 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen