topmenu

Alles over de Algemene Wet Bestuursrecht

In jouw werk speelt de Algemene Wet Bestuursrecht (Awb) een grote rol. Deze wet regelt immers de verhouding tussen overheid en de burger. De module Awb geeft je inzicht in de wet en leert je wanneer een burger wel of niet een bezwaar of beroep mag indienen. Stoffig? Helemaal niet. Want wat je leert, breng je direct in de praktijk.

 

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
Module Awb (M13)

Weet jij wat de Algemene Wet Bestuursrecht (Awb) inhoudt?

De Algemene Wet Bestuursrecht (Awb) zorgt ervoor dat burgers bezwaar kunnen maken tegen een besluit en de afhandeling van een klacht.  Anders gezegd, deze wet omvat alle regels voor de verhouding tussen de overheid en de burger. In deze module leer je wanneer een burger bezwaar of beroep kan of mag indienen. Daarnaast leer je over de toepassing van de algemene regels van bestuursrecht  die van belang zijn op het gebied van persoonsinformatievoorziening.

Na deze module ken jij niet alleen alle regels maar weet je vooral hoe je deze regels in de praktijk moet toepassen.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

3 punten (mbo-4 niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement en het specialisme Identiteitsmanagement. Als je alle modules binnen een specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Persoonsinformatiemanagement of het mbo-4 diploma Identiteitsmanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een mbo-4 diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

  • Theorie-examen Awb

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 34 vragen Examenduur 90 minuten Prijs € 169 excl. btw Prijs herexamen € 169 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen