topmenu

Eéndaagse bewustwordingstraining Identiteit en identiteitsdocumenten

Een jongeman komt vlak voor sluitingstijd aan je balie om een paspoort aan te vragen en gedraagt zich hierbij enigszins nerveus. De identiteitskaart die hij overhandigt, lijkt er zo op het eerste gezicht prima uit te zien. Toch heb je het gevoel dat er iets niet klopt. Schuif je dit gevoel opzij, of durf je te twijfelen aan de echtheid van het document en onderwerp je de man en zijn identiteitskaart aan een nader onderzoek?

Dit is een mooie opstap-training voor de module B1a: Identiteit en identiteitsdocumenten.

 Schrijf je hier in voor deze training

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
De wereld is in beweging, net als ons vakgebied Burgerzaken. Als gevolg van de digitalisering, veranderende werkprocessen en de invoering van de digitale identiteit komen er veel veranderingen op ons af. Terwijl aan de ene kant hostmanship in onze klantcontacten steeds meer aandacht krijgt, wordt aan de andere kant handhaven steeds belangrijker. In toenemende mate hebben we in onze maatschappij immers te maken met ondermijning, jihadisme en identiteitsfraude. Dit alles maakt een van de belangrijkste taken die wij als Burgerzaken hebben, nóg belangrijker: de taak om als poortwachter van de Basisregistratie Personen (BRP) zaken als identiteitsfraude te voorkomen en ervoor te zorgen dat de BRP correcte gegevens bevat.

De nieuwe eendaagse incompany training van de NVVB PublieksAcademie helpt bij de bewustwording van de ontwikkelingen die op ons afkomen. Daarnaast bevat deze training belangrijke elementen voor het kunnen controleren van documenten, zoals inzicht in de mogelijkheden die bestaan om identiteitsfraude te plegen. Niemand wil een klant ten onrechte beoordelen als mogelijke fraudeur. Toch ben je als baliemedewerker – immers het eerste contact met de burger – de aangewezen persoon om een (ver)vals(t) identiteitsdocument of een look-a-like te ontmaskeren.

Schrijf je hier in voor deze training.

Onderwerpen die tijdens de Eendaagse Bewustwordingstraining aan bod komen zijn: ontwikkelingen in ons vakgebied, ontwikkelingen in relatie tot kwalitatief hoogwaardig identificeren, look-a-like-fraude, oefenen met look-a-like-controle, echtheidskenmerken en oefenen met documenten. Na deze trainingsdag, waar een goede mix van theorie en praktijk aanwezig is, ben je je meer bewust van mogelijke vormen van identiteitsfraude en durf je in het vervolg beter op je gevoel te vertrouwen. Met de opgedane kennis over eerstelijns controletechnieken weet je eerder een (ver)vals(t) document of een look-a-like te onderkennen. De training is bovendien een uitstekende opstap naar de driedaagse vaardigheidstraining van de module Identiteit en identiteitsdocumenten (B1a) die deel uit maakt van het Diplomastelsel Burgerzaken van de NVVB PublieksAcademie.

Schrijf je hier in voor deze training.

De training is incompany op een door jou gewenst moment te organiseren (eventueel in samenwerking met omliggende gemeenten). Flexibele dagdelen zijn mogelijk, bijvoorbeeld de middag en avond, zodat ‘de winkel’ in de ochtend open kan blijven.

Schrijf je hier in voor deze training.

De kosten voor een ééndaagse bewustwordingstraining bedragen € 1.700,- exclusief btw (per groep van maximaal 15 personen, exclusief locatie). Je kunt uiteraard met minder mensen deelnemen. Nemen er meer dan 15 personen deel? Dan wordt dat als extra groep berekend.

Schrijf je hier in voor deze training.