topmenu

B0 - Startersmodule

Deze module is bedoeld voor de startende medewerker die nog niet bekend is met het vakgebied Burgerzaken. Na het volgen van deze module heeft de medewerker kennis van en begrip over: hoe gemeenten werken, reis- en identiteitsdocumenten en rijbewijzen, meer- en minderjarigheid, de BRP, nationaliteit, fraude, gegevensverstrekking, brondocumenten en de Awb. De medewerker heeft na het volgen
van deze module de benodigde basiskennis om de andere modules uit het Diplomastelsel te kunnen volgen.

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
B0 - Startersmodule

Welke afkortingen worden gebruikt bij gemeenten? Wat is het verschil tussen een afschrift en een uittreksel uit de registers van de burgerlijke stand? Wat houdt een adreswijziging in en welke reisdocumenten worden in Nederland gebruikt? Wat is de rol is van ketenpartners zoals de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) en de IND (Bureau Documenten) binnen de fraudeaanpak?

Als beginnend medewerker in het vakgebied Burgerzaken sta je aan het begin van een hoop stof die je (nog) niet beheerst. Tijdens deze module leer je in een notendop alles wat er komt kijken bij jouw toekomstige werkzaamheden bij Burgerzaken. Kortom, in een sneltreinvaart krijg je alle basiskennis en word je klaargestoomd om vertrouwd aan een mooi vak te beginnen.

Na deze module weet je veel over het werken bij Burgerzaken en ben je bovendien goed voorbereid voor alle overige modules van de PublieksAcademie.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je het volgende examen boeken:

  • Theorie-examen B0: Startersmodule (NLQF-niveau 4)

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 40 Examenduur 90 minuten Prijs € 179,- excl. btw Prijs herexamen € 179,- excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen