topmenu

'Ja, ik wil...'

Voordat er een ja-woord kan worden gegeven, heb jij het een en ander aan werk moeten verzetten. Want voordat er kan worden getrouwd of een partnerschap kan worden geregistreerd moeten er aan nogal wat voorwaarden worden voldaan. De module Huwelijk & geregistreerd partnerschap leert je alle stappen die bij de administratieve afhandeling komen kijken.  

 

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
Module Huwelijk & geregistreerd partnerschap (M7)

Ken jij alle voorwaarden rond trouwen en het geregistreerd partnerschap?

Als burgers willen trouwen, of hun partnerschap willen laten registreren, is dat vaak een heugelijk feit. Toch moeten zij aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat dit plaats kan vinden. In deze module komen alle stappen rond de administratieve afhandeling van het huwelijk en het geregistreerd partnerschap aan de orde. Ook wordt ingegaan op het herkennen van schijnhuwelijken en hoe je hier mee moet omgaan.

Na deze module kun jij een huwelijksakte en een akte voor geregistreerd partnerschap opmaken en deze verwerken in de Basisregistratie Personen (BRP).

Studieadvies: Wij adviseren voorafgaand de module Systematiek gegevensverwerking te volgen.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

2 punten (mbo-4 niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement. Als je alle modules binnen dit specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Persoonsinformatiemanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een mbo-4 diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

  • Theorie-examen Huwelijk & geregistreerd partnerschap

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 28 vragen Examenduur 90 minuten Prijs € 169 excl. btw Prijs herexamen € 169 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen