topmenu

Verhuizen volgens de regels

Wanneer iemand van adres wijzigt moet dit worden vastgelegd. Dat is logisch. Maar daar komt voor jou wel het een en ander bij kijken. Weet jij bijvoorbeeld wel of de verstrekte verhuisgegevens juist zijn? Is er geen sprake van adresfraude? In de module Migratie leer je alles over inschrijvingen, adreswijzigingen en migratie naar het buitenland.

 

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
Module Migratie (M9)

Migratie houdt in dat iemand van de ene plek naar een andere plek verhuist. Dat is ook precies waar deze module over gaat, alle verhuisbewegingen van burgers en wat daar allemaal bij komt kijken. Want hoe zit het met de wet- en regelgeving met betrekking tot aangiften van adreswijziging, verblijf en adres en vertrek naar het buitenland?

Het draait allemaal om een goede registratie. Als een burger bij jou aan de balie staat, dan word je steeds meer ondersteund door software. Dit betekent dat je extra alert moet zijn om bijvoorbeeld adresfraude te voorkomen. Dit komt in deze module uitvoerig aan de orde. Zo leer je alles over inschrijvingen in de Basisregistratie Personen (BRP) op grond van aangifte van verblijf en adres en hervestiging, adreswijziging (inclusief briefadres), vertrek naar het buitenland, het RNI, PROBAS-meldingen en verplichtingen van de burger, waaronder het verstrekken van inlichtingen.

Na het volgen van deze module weet je precies hoe je met migratievragen om moet gaan.

Studieadvies: Wij adviseren voorafgaand de module Systematiek gegevensverwerking te volgen.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

3 punten (mbo-4 niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement. Als je alle modules binnen dit specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Persoonsinformatiemanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een mbo-4 diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

  • Theorie-examen Migratie

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 48 vragen Examenduur 120 minuten Prijs € 169 excl. btw Prijs herexamen € 169 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen