topmenu

Complexe onderwerpen bij persoonsregistratie

Persoonsregistratie is een complex onderwerp. Het is aan veel regels gebonden en je krijgt vaak te maken met lastige situaties. De module Persoonsregistratie leert je alle ins en outs over de persoonsregistratie. Een boeiende opleiding omdat ook niet alledaagse rechtsfeiten aan de orde komen. Wie deze module heeft gevolgd, kan moeiteloos de weg vinden in de wereld van de persoonsregistratie.

 • Erkend NVVB diploma
 • Aandacht voor vaardigheden
 • Flexibiliteit in scholing
Module Persoonsregistratie (H2)

Ben jij op de hoogte van alles wat te maken heeft met persoonsregistratie?

Wist je bijvoorbeeld dat persoonsgegevens alleen voor één bepaald doel worden vastgelegd en alleen in handen mogen komen van instanties en/of personen waarvoor ze bestemd zijn?  En dat er ook nooit iets uit de Basisregistratie Personen (BRP) mag worden verwijderd, zelfs niet als gegevens onjuist zijn geregistreerd?
In deze module ga je aan de slag met de regels en de specifieke en complexe situaties die te maken hebben met persoonsregistratie. Maar ook infrastructurele wijzigingen, ID-nummers en het actualiseren van specifieke (niet alledaagse) rechtsfeiten komen aan de orde. Kortom, na het volgen van deze module heeft het begrip persoonsregistratie voor jou geen geheimen meer.

Studieadvies: Wij adviseren om de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen voorafgaand aan het HBO-examen (praktijkopdracht) van deze module te volgen. De vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen kan vervolgens tegelijk met het examen (praktijkopdracht) van deze HBO-module worden getoetst. Deze combinatie van examinering kan je aanvinken bij de inschrijving voor het examen van de betreffende HBO-module.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

 

7 punten (hbo niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement en het specialisme Identiteitsmanagement. Als je alle modules binnen een specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Persoonsinformatiemanagement of het hbo diploma Identiteitsmanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een hbo diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 39 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Let op!
Bij deze praktijkopdracht kan tegelijkertijd ook de vaardigheidsmodule Adviesrapporten & beleidsvoorstellen geëxamineerd worden. De kosten voor deze combinatie bedragen €525,- exclusief btw. Deze vaardigheidsmodule heb je nodig om het diploma persoonsmanagement of het diploma identiteitsmanagement te behalen.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

 • Theorie-examen Persoonsregistratie (onderdeel A)

  Deze module bestaat uit twee examenonderdelen: A en B. Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
  Aantal vragen 23 vragen Examenduur 60 minuten Prijs € 189 excl. btw Prijs herexamen € 189 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen
 • Praktijkexamen Persoonsregistratie (onderdeel B)

  Deze module bestaat uit twee examenonderdelen: A en B. Dit examen betreft een praktijkopdracht, op examenafnamelocatie.
  Aantal vragen n.v.t. Examenduur 180 minuten Prijs € 325 excl. btw Prijs herexamen € 325 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn - Inschrijven voor dit examen