topmenu

Alles over Niet-ingezetenen

Iedereen die niet in Nederland als ingezetene staat ingeschreven is een niet-ingezetene. In de wet Basisregistratie personen is hier een aparte afdeling aan gewijd, ook wel de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) genoemd. Wil jij weten hoe de RNI werkt? Schrijf je dan in voor deze module over een boeiende materie.  

  • Erkend NVVB Bedrijf
  • Aandacht voor vaardigheid
  • Flexibiliteit in scholing
Module RNI (M15)

Niet-ingezetenen en de Basisregistratie personen

Niet-ingezetenen zijn personen die korter dan vier maanden in een aaneengesloten periode van zes maanden in Nederland verblijven. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die tijdelijk in Nederland wonen of werken. Of mensen die in Nederland hebben gewoond en die nu in het buitenland pensioen genieten.  In de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) staan nu zo’n 3½ miljoen personen ingeschreven.

In deze korte module ga je aan de slag met alles wat te maken heeft met een RNI persoonslijst, overeenkomsten en verschillen met een PL van ingezetenen. Zo leer je hoe je in de RNI iemand inschrijft, de gegevens bijhoudt en verstrekt. Wat de rol is van de registratiehouder en van ABO’s (aangewezen bestuursorganen) en over brondocumenten in de RNI.

Deze module is verplicht voor RNI loketmedewerkers.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor het behalen van deze module worden 2 punten toegekend (mbo-4 niveau) om in aanmerking te komen voor een NVVB- diploma.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

  • RNI

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 40 Examenduur 75 minuten Prijs € 169 excl. btw Prijs herexamen € 169 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen