topmenu

Deze module is bedoeld voor de (aankomend) specialist die zich bezighoudt met het ontwikkelen van een visie ten aanzien van ontwikkelingen op (middel)lange termijn binnen of in relatie met het vakgebied van Burgerzaken. Na het volgen van deze module kan de (aankomend) specialist het bestuur en management adviseren over de ontwikkelingen en inhoud van nieuwe programma’s en de wijze waarop deze van invloed kunnen zijn op de taken, de verantwoordelijkheden en de positie van Burgerzaken in de komende jaren.

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
S8 - Visie en (middel)lange termijn ontwikkelingen.

Beschrijving praktijkopdracht - S8 Visie en (middel)lange termijn ontwikkelingen.

Burgerzaken staat nooit stil. Hoewel burgers daar misschien niet altijd iets van merken, zijn er continu dingen gaande die jouw werk beïnvloeden. Om te zorgen dat jouw afdeling Burgerzaken bij de tijd blijft en ook in de toekomst op de juiste manier de burger op de beste manier van dienst kan zijn, is het belangrijk dat je samen met je collega’s en het management vooruit kijkt, en je processen blijft ontwikkelen. Dit alles vanuit een goed onderbouwde visie, die recht doet aan zowel de situatie van nu als de wensen van de toekomst.

In deze praktijkmodule leer je om over de waan van de dag heen te kijken. Je wordt bewust gemaakt van de ontwikkelingen die spelen, waar je informatie het best kunt vinden, en hoe diverse projecten invloed hebben op elkaar en op de werkzaamheden van Burgerzaken. De opdracht is er op gericht die ontwikkelingen en wijzigingen op een overtuigende en duidelijke manier te vertalen naar een advies voor het bestuur en management van jouw gemeente, zodat Burgerzaken ook in de komende jaren het werk perfect kan blijven doen.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je het volgende examen boeken:

  • Praktijkopdracht S8: Visie en (middel)lange termijn ontwikkelingen (NLQF-niveau 6)

    Dit examen is op basis van een beroepsproduct.
    Aantal vragen n.v.t. Examenduur max. 4 weken (na goedgekeurd voorstel) Prijs € 425,- excl. btw Prijs herexamen € 425,- excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn n.v.t. Inschrijven voor dit examen