topmenu

Naamrecht

Je hebt ze vast wel eens gehoord, namen waarvan je denkt ‘hoe verzinnen ze het’. Maar als professional bij Burgerzaken weet jij na het volgen van de module ‘Naam’, dat hier wel regels aan verbonden zijn. De module leert je alles wat je moet weten op het gebied van naamgebruik, het wijzigen van namen en het registreren daarvan.

  • Erkend NVVB diploma
  • Aandacht voor vaardigheden
  • Flexibiliteit in scholing
Module Naamrecht (M6)

Wist jij dat een pasgeboren kind niet zomaar elke voornaam kan krijgen die de ouders bedenken?

Het kiezen van een naam voor een pasgeboren kind is aan regels gebonden. Wat wel en niet kan is in het naamrecht vastgelegd.  Daarnaast gelden in Nederland vaak andere regels dan in andere landen. Deze module gaat over het bepalen van de naam, het toepasselijk naamrecht, het toepassen van dat naamrecht en het opmaken van akten van naamkeuze en het registreren van namen in de Basisregistratie Personen (BRP).

Na deze module ben jij volledig op de hoogte van alle zaken rondom naamgebruik en naamwijzigingen.

Studieadvies: Wij adviseren voorafgaand de module Systematiek gegevensverwerking te volgen.

De duur van de module en het aantal lesdagen verschilt per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

3 punten (mbo-4 niveau)

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement en het specialisme Identiteitsmanagement. Als je alle modules binnen een specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Persoonsinformatiemanagement of het mbo-4 diploma Identiteitsmanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een mbo-4 diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 25 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het mbo-4 diploma Burgerzaken.

Bekijk hier het volledige moduleoverzicht.

De startdata, locaties en kosten verschillen per opleider. Bekijk hier bij welke opleiders je terecht kunt.

Voor deze module kun je de volgende examen(s) boeken:

  • Theorie-examen Naamrecht

    Dit examen bestaat uit gesloten vragen.
    Aantal vragen 43 vragen Examenduur 90 minuten Prijs € 169 excl. btw Prijs herexamen € 169 excl. btw Uiterlijke inschrijftermijn 1 dag van tevoren Inschrijven voor dit examen